2021-11-17 12:45:06• hírek • Szatmár.ro

Értékes jutalomban részesült az Aurel Popp Művészeti Líceum

Miután néhány hónappal ezelőtt átadásra került a „Szamos Varázsa” öko-turisztikai központ Szatmárudvariban, szeptemberben egy ünnepi rendezvény és környezetvédelmi akció keretében kihelyezésre és leleplezésre került a létesítmény szimbólumaként létrehozott szivárványos ökle szobor is, melyet az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és tanárai készítettek el a nyári szünidőben különböző elektronos és elektronikus hulladékok felhasználásával. Az eseményről akkor a Szatmár.ro is beszámolt.

Az Élet Fája Egyesület által életre hívott „Gyűjt, Hasznosíts és Alkoss” e-hulladékgyűjtő kezdeményezésben fontos támogatói szerepet vállaló Waste Management Smart Solutions Kft. az Aurel Popp diákjainak és tanárainak munkáját méltatva felajánlott egy 5000 lej értékű ajándékcsomagot, mely által az iskola szobrász-műhelyét szerette volna hasznos holmikkal felszerelni, az ott dolgozók igényei szerint.

Mindezek fényében kedden délelőtt sor került az ajándékcsomagok ünnepélyes átadására. Az eseményen jelen volt Pârcălabu Sorin, a bukaresti vállalkozás vezetője, Nichita Sulyok Júlia iskolaigazgató, Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület vezetője, valamint az iskola két szobrászat-tanára, Révész Csaba és Aurelian Busuioc, illetve a projektben résztvevő diákok.



Az eseményt a tanintézmény vezetője nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket, majd elmondta, nagyon örülnek, hogy részesei lehettek ennek a sikeres kezdeményezésnek és hálásak a munkájuk jutalmaként felajánlott ajándékért is, melyekre nagy szüksége volt az iskolának.

Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület vezetője méltatta a tanintézmény pozitív hozzáállását és a projektben résztvevők odaadását, hiszen fáradtságot nem ismerve, a nyári vakáció ideje alatt is ezen az alkotáson dolgoztak.

Elmondta, hogy mint minden környezetvédelmi esemény kapcsán, ezúttal is a hulladékok újrahasznosítását szorgalmazzák, viszont újdonságnak számított, hogy ez alkalommal az e-hulladékokon volt a hangsúly. Hozzátette, az Élet Fája Egyesület fontosnak tartja, hogy a különböző programokban résztvevő fiatalok mindig motiválva legyenek, épp ezért rendkívül örvendetes, hogy az említett bukaresti céget sikerült bevonni támogató partnerként.


A projektben résztvevő tanárok elmondták, örültek a felkérésnek, hiszen ez idáig ilyen jellegű munkára még nem kérték fel őket, így egy kihívás is volt ez úgy számukra, mint a diákok számára is, akikkel együtt építették meg ezt a különleges, elsősorban számítógép alkatrészek-hulladékokból elkészült szobrot.


Az esemény végén a diákok együtt bontották ki a szobrászműhely számára vásárolt ajándékcsomagokat, melyek egy okostévét, egy hegesztőgépet, egy agyagprést, porcelángyurmát és hét darab reflektort rejtettek.


Mivel a szeptemberi megnyitó ünnepségen nem tudott személyesen részt venni, az összejövetelt követően Pârcălabu Sorin is ellátogatott Szatmárudvariba, ahol megcsodálta az öko-turisztikai központot.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: